Ndërlidhjet

Presidenca Obama në fotografi

Më 4 Nëntor, 2008, Barack Obama ishte zgjedhur presidenti i 44-t i Shteteve të Bashkuara. Senatori demokrat nga Illinois, bëri historinë si kandidati i parë me ngjyrë që kishte fituar zgjedhjet në SHBA, duke kthyer vëmendjen e gjithë botës në këtë ngjarje. Obama trashëgoi shumë sfida nga presidenti i kaluar George W. Bush si; ekonominë më të keqe në dekada, luftën në Irak dhe Afganistan, si dhe imazhin e politikës së jashtme që ishte krijuar për SHBA-të. Këtu janë disa nga momentet më të rëndësishmë të Presidencës Obama.
Trego më shumë

Barack Obama, bashkë me gruan Michele dhe vajzat Malia e Sasha, duke dhënë betimin për president më 20 janar, 2009.
1

Barack Obama, bashkë me gruan Michele dhe vajzat Malia e Sasha, duke dhënë betimin për president më 20 janar, 2009.

Presidenti Barack Obama duke hyrë në zyren e tij më 21 janar, 2009.
2

Presidenti Barack Obama duke hyrë në zyren e tij më 21 janar, 2009.

Duke folur në një bazë ushtarake në Karolinën Veriore, më 27 shkurt, 2009, Obama tha se deri më 31 gusht, 2010, do të përfundojnë aksionet e SHBA-ve në Irak.  
3

Duke folur në një bazë ushtarake në Karolinën Veriore, më 27 shkurt, 2009, Obama tha se deri më 31 gusht, 2010, do të përfundojnë aksionet e SHBA-ve në Irak.
 

Obama duke mbajtur fjalim në Pragë, afër statujës së presidentit të parë çeko-sllovak, Tomas Garriue Masaryk, 5 prill, 2009.
4

Obama duke mbajtur fjalim në Pragë, afër statujës së presidentit të parë çeko-sllovak, Tomas Garriue Masaryk, 5 prill, 2009.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG