Ndërlidhjet

Plagët e dhunës ndaj grave

Dhuna ndaj grave

Këtu mund të gjeni rrëfimet e grave që i kanë mbijetuar dhunës me bazë gjinore, por edhe të familjarëve të grave që nuk jetojnë më, si shkak i ndonjë forme të dhunës.

Vetëm në vitin 2022 në Kosovë janë vrarë tri gra - për të tria rastet, fajtorë ose të dyshuar kanë qenë bashkëshortët e tyre.

Në periudhën 2010-2022 në këtë shtet janë vrarë 50 gra.

Pavarësisht se Kosova e ka miratuar Konventën e Stambollit më 2020, dhuna ndaj grave vazhdon të raportohet në këtë shtet.

Kjo Konventë, e hartuar nga Këshilli i Evropës, është instrument obligues që detyron shtetet ta luftojnë dhunën ndaj grave dhe dhunën në familje.

Vrasësit e grave: bashkëshortët, baballarët, djemtë...

XS
SM
MD
LG