Ndërlidhjet

Në raportin më të ri të grupit ndërkombëtar humanitar, Oxfam, tërhiqet vërejtja se pas 18 muajve të luftës në Jemen, ky vend gjendet “në prag të katastrofës”.

“Gjysma e popullatës nuk ka ushqim të mjaftueshëm”, thotë kjo organizatë humanitare britanike, në raportin e publikuar sot, dhe shton se “në disa hapësira, dërgimi i ushqimit është penguar me qëllim”.

Kombet e Bashkuara thonë se më tepër se 10 mijë civilë janë vrarë ose plagosur, prej se koalicioni i udhëhequr nga Arabia Saudite, në mars të vitit 2015, e ka filluar fushatën për tu shkaktuar disfatë kryengritësve shiitë huthi dhe aleatëve të tyre, dhe rrjedhimisht, për ta ripërtrirë qeverinë e Jemenit, e cila është e njohur ndërkombëtarisht.

Oxfam tha se ka biseduar me më tepër se 1,000 njerëz që janë larguar nga shtëpitë e tyre.

XS
SM
MD
LG