E martë, dhjetor 01, 2015 Kosova 04:53

Intervista

Marrëveshjet, të nevojshme

Branimir Stojanovic

25.11.2015
Serbët e Kosovës, në këtë kornizë politike, nuk mund të mbijetojnë, prandaj insistojnë për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, tha Branimir Stojanoviq, zëvendëskryeministër i Kosovës.

UNESCO, mesazh për Bashkimin Evropian

Fushata agresive e Serbisë, që rezultoi me mospranimin e Kosovës në UNESCO - mesazh për BE-në, se vendet e Ballkanit Perëndimor, duhet të integrohen në ‘pako’ në BE”, tha për REL, ministri i Jashtëm Hashim Thaçi.

Kontribut-dhënësit, pensione me rritje

Nga janari i vitit 2016, pensionistët kontribut-dhënës do të marrin pensionet me rritje, thotë në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, ministri i Financave në Qeverinë e Kosovës, Avdullah Hoti.

MSA-ja ka privilegje, por edhe obligime

"MSA sjell obligime të reja, sidomos në kornizën ligjore", thotë në një intervistë dhënë Radios Evropa e Lirë, Samuel Zhbogar, Përfaqësues i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë.

Deradikalizimi nuk k filluar ende

Në një intervistë për REL, Skënder Perteshi, hulumtues nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë, thekson se nevojitet një strategji kundër ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit, për ta luftuar këtë fenomen.

Rreth 25 mijë përdorues narkotikësh

Në një intervistë për REL, defektologu Safet Blakaj, drejtues i Qendrës Mediko-Psikoterapeutike “Labirint”, ka shpjeguar se në Kosovë janë rreth 5 mijë përdorues aktiv të drogave.

Opozita s'mund t'i pengojë proceset

Me nënshkrimin e MSA-së, Kosova shpreh gatishmërinë dhe zotësinë e saj që t'i dëshmojë BE-së se është një shtet partner shumë serioz", ka thënë për REL, kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa.