E mërkurë, janar 28, 2015 Kosova 13:06

Lajmet

PE: EULEX-i të veprojë në gjithë Kosovën

x
Parlamenti Evropian e mbështet zgjerimin e Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor, por “ka shprehur shqetësim për shkak të jostabilitetit politik, ndjeshmërisë së institucioneve, korrupsionit të përhapur, krimit të organizuar, pastaj për çështjet e pazgjidhura bilaterale, gjë që e dobëson përparimin e disa vendeve kah anëtarësimi në BE”.

Kështu konstatohet në Rezolutën për politikë të jashtme dhe siguri të BE-së, të cilën sot e ka miratuar Parlamenti Evropian në Bruksel.

Në rezolutë, mëtutje, përmendet edhe roli i misionit të BE-së në Kosovë, EULEX, me ç’rast theksohet se “pritjet janë që ky mision të jetë në masë të plotë veprues në gjithë territorin e Kosovës, përfshirë edhe veriun, si dhe ta forcoj luftën kundër korrupsionit në të gjitha nivelet, përfshirë edhe luftën kundër krimit të organizuar”.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015