E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 01:39

Lajmet

Shtyhet privatizimi i PTK-së

PTKPTK
x
PTK
PTK
Komisioni Qeveritar për Privatizimin e Postë-Telekomit të Kosovës ka zgjatur afatin për dorëzimin e ofertave të investitorëve potencialë për privatizimin e PTK-së deri më 15 janar të vitit 2013.

Në këtë shtyrje, sipas një njoftimi për media nga Ministra e Zhvillimit Ekonomik, ka ndikuar interesimi për mbështetje nga institucionet financiare, veçmas pas pranimit të Republikës së Kosovës në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim.

“Kjo shtyrje është bërë në pajtueshmëri me rekomandimet e këshilltarit të transaksionit dhe atij strategjik, me qëllim të ofrimit të kohës adekuate për përgatitje të ofertave për kompanitë aplikonte”, thuhet në njoftim.

Po sipas tij, Komisioni vlerëson se ky proces është duke vazhduar sipas standardeve më të larta ndërkombëtare dhe autorizimeve të dhëna nga Kuvendi dhe Qeveria e Kosovës.

Procesi i privatizimit të Postë-Telekomit ka rinisur pas dështimit të tij në vitin 2011.

Procesi ishte mbyllur në tetor të vitit të kaluar, pasi që nga konkurrenca ishte tërhequr Telekomi kroat, me arsyetimin se menaxherët e Postës dhe Telekomit të Kosovës janë të dyshuar për korrupsion.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.