E hënë, maj 25, 2015 Kosova 15:25

Lajmet

AGPK dënon arrestimin e kameramanit

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Asociacioni i Gazetarëve Profesionistë të Kosovës (AGPK) ka dënuar arrestimin e kameramanit të Kosovapress-it, Feim Haliti, nga ana e Policisë së Kosovës.

Në kohën e arrestimit, Haliti po përcillte një aktivitet të Lëvizjes Vetëvendosje afër pikës kufitare në Merdare.

“AGPK i bën thirrje Policisë së Kosovës që të lirojë menjëherë kameramanin Haliti, si dhe t`ia kthejë redaksisë së Kosovapress-it materialet e konfiskuara”, thuhet në reagimin e këtij asociacioni.

Ai po ashtu ka kërkuar nga Inspektorati i Policisë së Kosovës që të nisë menjëherë masa disiplinore ndaj zyrtarit policor, i cili “ka ushtruar dhunë ndaj z. Haliti, gjë që dokumentohet edhe nga pamjet e marra prej mediave tjera prezente”.

Pengimi i gazetarëve në punën e tyre paraqet shkelje të rëndë të lirisë së shtypit, vlerëson AGPK-ja.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.