E premte, maj 22, 2015 Kosova 10:29

Lajmet

SHBA miraton sanksione të reja ndaj Iranit

Uashington, DCUashington, DC
x
Uashington, DC
Uashington, DC
Senati amerikan ka miratuar sanksione të reja në tregtinë me sektorët energjetikë, të porteve, anijeve dhe ndërtimit të anijeve të Iranit.

Senati votoi 94-0 të premten, për t’i futur sanksionet në kuadër të ligjit vjetor të politikës mbrojtëse.

Shtetet e Bashkuara kanë imponuar një seri sanksionesh ndaj Iranit, të cilat synojnë që t’i bëjnë presion Republikës Islamike në ndaljen e zhvillimit të programit bërthamor.

Monedha e Iranit ka pësuar rënie tejet të madhe këtë vit, derisa eksportet e naftës janë goditur nga sanksionet e SHBA-së dhe ato të BE-së.

Projekt-ligji duhet të miratohet nga Dhoma e Përfaqësuesve dhe të nënshkruhet nga presidenti Barack Obama para se të shndërrohet në ligj.

Irani thotë se programi i tij bërthamor është për qëllime paqësore.

Përzgjedhja Jonë

Manuali i IS-it për militantët, përdorni ngjyrë të padukshme dhe mustaqe false

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.