E premte, maj 22, 2015 Kosova 22:37

Lajmet

Shitet në ankand një letër e Napoleon Bonapartes

Napoleon BonaparteNapoleon Bonaparte
x
Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte
Një letër e shkruar nga Napoleon Bonaparte, në të cilën zotohet se “do të hedhë në erë Kremlinin” është shitur në një ankand pranë Parisit për 243,500 dollarë.

Letra daton nga 20 tetori i vitit 1812 dhe është shitur me transkriptim origjinal.

Dokumentin - çmimi fillestar i të cilit ishte 19,500 dollarë - e ka blerë Muzeu i letrave dhe dorëshkrimeve në Paris.

Ushtria e Napoleonit ka hyrë në Rusi në qershor të vitit 1812. Kur ka hyrë në Moskë, cari rus dhe shumica e banorëve kanë qenë të evakuuar.

Napoleoni ka urdhëruar shkatërrimin e Kremlinit, duke asgjësuar kështu disa nga kullat dhe muret e kompleksit.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.