E dielë, maj 24, 2015 Kosova 09:06

Lajmet

Beograd: Marsh i djathtistëve kundër IBM-së

Merdare, 10 dhjetor, 2012Merdare, 10 dhjetor, 2012
x
Merdare, 10 dhjetor, 2012
Merdare, 10 dhjetor, 2012
Pjesëtarë të disa organizatave djathtiste kanë mbajtur në Beograd një marsh protestues me motin “Asnjëherë kufi- Kosova është Serbi”.

Marshi është organizuar kundër fillimit të zbatimit të Marrëveshjes për Menaxhimin e Integruar të Kufirit në vendkalimet kufitarë në Jarinë dhe në Merdare.

Ata kanë kërkuar ndërprerjen e bisedimeve me Prishtinën dhe e kanë porositur qeverinë që të heqë dorë nga integrimet evropiane.

Në mëngjes, zyrtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës dhe ata të Doganës, kanë bërë të ditur se në vendkalimin kufitar në Merdare dhe Jarinë ka nisur zbatimi i marrëveshjes për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, që ndryshe njihet edhe si IBM.

Sipas tyre, autoritetet doganore nga Republika e Kosovës dhe ajo e Serbisë që nga dje kanë qenë të pranishëm në vendet e tyre të reja të punës në Merdare.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.