E dielë, janar 25, 2015 Kosova 04:48

Lajmet

Human Rights Watch, shpërblen gazetarët e guximshëm

Human Rights WatchHuman Rights Watch
x
Human Rights Watch
Human Rights Watch
Shkrimtarë nga 19 vende kanë fituar grante Hellman/Hammett 2012, për përkushtimin e dhënë në fuqizimin e shprehjes së lirë.

Ndarja e këtij çmimi i cili bëhet për çdo vit dhe që organizohet nga Human Rights Watch me bazë në Nju Jork, i jepet kryesisht shkrimtarëve që janë të sulmuar dhe politiksht të abuzuar.

Gjatë këtij viti në mesin e 41 fituesve është edhe një gazetar i Radios Evropa e Lirë, i shërbimit të Turkmenistanit.

Fitues të këtij granti janë edhe një iranian, dy pakistanez dhe një nga Tagjikistani. Shuma e secilit grant vlenë 10 mijë dollar.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015