E hënë, maj 25, 2015 Kosova 01:17

Lajmet

Talibanët të gatshëm të bisedojnë me Qeverinë e Pakistanit

Lideri i talibanëve në Pakistan, Hakimullah MehsudLideri i talibanëve në Pakistan, Hakimullah Mehsud
x
Lideri i talibanëve në Pakistan, Hakimullah Mehsud
Lideri i talibanëve në Pakistan, Hakimullah Mehsud
Lideri i talibanëve në Pakistan, Hakimullah Mehsud, ka thënë se organizata e tij është e hapur të fillojë bisedimet me Islamabadin zyrtar, por që lëvizja e tij të mos çarmatoset. Ai këtë deklaratë e dha në një video të publikuar gjatë ditës së premte.

Mehsud gjithashtu ka vënë kushte në rast të fillimit të bisedimeve me Qeverinë e Pakistanit, duke thënë se ai do të bisedonte vetëm nëse Islamabadi braktisë lidhjet e tij me Uashingtonin.

Qeveria amerikane ka përfshirë Mehsudin në listën botërore të territoristëve dhe ka ofruar një shpërblim prej 5 milionë dollarësh për informacione që çojnë në kapjen e tij.

Fortesa kyçe e talebanëve pakistanezë është në Uaziristanin verior, një nga zonat fisnore përgjatë kufirit afgan dhe vendi ku ka pasur qindra sulme ajrore nga amerikanët.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.