E dielë, maj 24, 2015 Kosova 11:09

Lajmet

Mediat sociale, si mjete për radikalizim të popullatës

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Ministra e Jashtme e Pakistanit, Hina Rabbani Khar, tha se terroristët ndërkombëtarë janë duke shfrytëzuar mediat sociale për të radikalizuar popullatat lokale.

Komentet e Kharit erdhën në kuadër të një debati të nivelit ministror në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Debati u mbajt me kërkesë të Pakistanit – i cili mban presidencën e radhës të Këshillit 15-anëtarësh - për të diskutuar mbi kërcënimet ndaj sigurisë ndërkombëtare të shkaktuara nga terrorizmi.

Khar tha se ekstremistët janë duke përdorur informacionin dhe teknologjitë e reja të komunikimit si dhe internetin për nxitje, rekrutim, planifikim dhe financim të aktiviteteve të tyre.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.