E hënë, maj 25, 2015 Kosova 15:23

Lajmet

OKB bën thirrje për hetime lidhur me të drejtat e njeriut në Korenë e Veriut

Pamje IlustruesePamje Ilustruese
x
Pamje Ilustruese
Pamje Ilustruese
Një hetues i posaçëm i OKB-së i bëri thirrje Kombeve të Bashkuara për të hapur një hetim lidhur me rolin e udhëheqësve të Koresë së Veriut në krime të mundshme kundër njerëzimit.

Avokati indonezian, Marzuki Darusman i cili është raportuesi special për të drejtat e njeriut në Korenë e Veriut, bëri rekomandim në një raport të lëshuar gjatë ditës së martë. Ai i bëri thirrje Këshillit të OKB-së për Drejtat e Njeriut për të hetuar përgjegjësinë e qeverisë dhe individëve për shkelje të “rënda, të përhapura dhe sistematike të të drejtave të njeriut" në Korenë e Veriut.

Misioni i Koresë së Veriut në OKB në Gjenevë e ka quajtur raportin si "një produkt për konfrontim politik dhe një komplot" kundër veriut komunist.

Për dekada me radhë, Koreja e Veriut ka refuzuar të përgjigjet në lidhje me akuzat për krime të dyshuara kundër njerëzimit ose të lejojë ndonjë ekzaminim e sistemit të kampeve të burgimit ku dyshohet se mbahen rreht 200 mijë të burgosur politikë.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.