E dielë, maj 24, 2015 Kosova 11:02

Lajmet

Rritet papunësia në Greqi

Athinë...Athinë...
x
Athinë...
Athinë...
Papunësia në Greqi në muajin nëntor të 2012-ës është rritur në 27 për qind, ndersa në periudhën e njëjtë të një viti më herët shifra qëndronte në 20. 8 për qind kanë njoftuar autoritetet.

Pa punë, thuhet se janë më së shumti të rinjtë.

Në grupmoshën prej 15-24 vjeç, në nëntor kanë qenë 61.7 për
qind të papunë.

Papunësia në Greqi, është thënë se është rritur si rezultat i masave të ashpra të kursimit, të cilat qeveria është dashur t'i miratojë në mnyrë që të marrë kredi ndërkombëtare.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.