E dielë, janar 25, 2015 Kosova 21:18

Lajmet

Suedezi merr çmimin e Fotografisë Botërore

Fotografia fituese e Paul Hansen-itFotografia fituese e Paul Hansen-it
x
Fotografia fituese e Paul Hansen-it
Fotografia fituese e Paul Hansen-it
Paul Hansen, një fotograf suedez, e ka fituar çmimin vjetor për Fotografinë në Shtyp, me fotografinë e tij të një funerali në Gazë.

Fotografia e Hansenit e botuar në gazetën suedeze Dagens Nyheter, tregon një grup të palestinezëve, që mbajnë kufomat e dy fëmijëve përmes një rruge të ngushtë në qytetin e Gazës.

Fëmijët janë vrarë në bombardimet izraelite në muajin nëntor.

Mayu Mohanna, një anëtar i jurisë nga Peruja, tha se fuqia e fotografisë “qëndron në mënyrën se si ajo bën një kontrast të zemërimit dhe pikëllimit të të rriturve dhe pafajësisë së fëmijëve.”

Italiani Fabio Bucciarelli dhe amerikani Javier Manzano kanë fituar çmimin e dytë dhe të tretë.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015