E premte, nëntor 27, 2015 Kosova 07:22

Lajmet

Facebook, Google, me çmim luksoz për mjekësi

Themeluesi i Facebook,  Mark ZuckerbergThemeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg
x
Themeluesi i Facebook,  Mark Zuckerberg
Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg
Themeluesi i rrjetit social Facebook Mark Zuckerberg, bashkëthemeluesi i kompanisë Google Sergey Brin dhe investuesi rus në teknologji, Yury Milner së bashku e kanë themeluar një çmim të ri vjetor për të shpërblyer kërkimet për sëmundjet e shërueshme dhe për zgjatjen e jetës së njeriut.

Çmimi për Përparimet në Shkencat e Jetës, që vjen me grantin prej 3 milionë dollarësh do të jetë një nga çmimet më të shtrenjta për shpërblimet në fushën e shkencës.

Fituesit e Çmimit Nobel paguhen me 1.27 milionë dollarë.

Fituesit e parë të këtij çmimi do të shpallen të mërkurën në mbrëmje në San Francisko.

Fondacioni i ri planifikon që të japë të paktën pesë çmime vjetore.

Po ashtu shpresohet në tërheqjen e sponsorëve të tjerë për të mbështetur çmimet.