Title

Këta janë ATA:
Mbi 1.600 të pagjeturit

Jetët e personave të pagjetur si pasojë e konfliktit të fundit në Kosovë, përgjatë viteve janë kthyer në numra.

Shumë rrallë flitet për identitetin dhe prejardhjen e tyre.

Përmes kësaj harte, Radio Evropa e Lirë ka tentuar të vendosë mbrapa numrave, emrat, vitin e lindjes, vendin e lindjes dhe rajonet ku janë parë ata për herë të fundit. Emrat e të pagjeturve në hartë janë kategorizuar në bazë të vendit të tyre të lindjes.

Edhe 23 vjet pas konfliktit, familjet shqiptare, serbe dhe ato të nacionaliteteve tjera, janë ende në pritje për të kuptuar më shumë për më të dashurit e tyre.

Dita e të Pagjeturve në Kosovë shënohet më 27 prill.

*Të dhënat e pagjeturve janë siguruar nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq.

*Ky material është publikuar më 30 gusht 2020. Atëherë autoritetet kanë konsideruar të pagjetur 1,643 persona. Në prill të vitit 2022, materiali është përditësuar me të dhënat e fundit.

Krenare Cubolli

Pa njohuri për vendin e lindjes
Të lindur ose të zhdukur jashtë Kosovës