Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara janë duke formuar një forcë elite të vullnetarëve në Irak për të ndihmuar luftimin e kryngritësve. Ky hap është ndërmarrë pasi rreth 50 për qind e forcave irakiene të policisë dhe të mbrojtjes civile nuk janë treguar të suksesshme në luftimet e fundit. Gjenerali Martin Dempsey ka thënë se 40 për qind e polciëve irakienë e kanë lënë punën për shkak të kërcënimeve, ndërsa 10 për qind i kanë kthyer armët kundër koalicionit.
XS
SM
MD
LG