Ndërlidhjet

PRAGË


Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajëmruar se pirja e duhanit i kontribuon varfërisë, përmes humbjes së prodhimit dhe të të ardhurave .
Sipas kësaj organizate në çdo 6 sekonda e gjysmë një person vdes nga konsumimi i duhanit.
Thuhet se shumica e konsumuesve të duhanit jetojnë në vendet në zhvillim. Sipas Organizatës Botëroëre të Shëndetësisë numri prej 1 miliardë e 300 milionë duhanxhinjvë të tashëm do të rritet në 1 miliardë 700 milionë më 2025.
XS
SM
MD
LG