Ndërlidhjet

PARIS


Gjyta e Francës e shpalli fajtor dhe e dënoi me 10 vjet burg njeriun që u përpoq të vrasë presidentin francez Jacques Chirac gjatë paradës me rastin e Ditës së Bastijës.
27 vjeçari Maxime Brunerie mund të përballej me burg të përjetshëm për përpjekjen për atentat, të kryer në 14 korrik 2002, në avenynë Chams-Elysees.
Ai u tha autoriteteve se e kishte planifikuar atentatin sepse dëshironte të hyjë në histori me një vepër "shokuese".
XS
SM
MD
LG