Ndërlidhjet

STAMBOLL


Ministrat e Jashtëm të Turqisë, Iranit, Jordanit, Sirisë, Arabisë Saudite dhe Egjiptit u tubuan në Stamboll që të diskutojnë se si të shmanget lufta e mundëshme në Irak e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.
Ministri i Jashtëm jordanez, Marwan Muasher ka shfaqur brengosje lidhur me pasojat e luftës së mundëshme kundër Irakut.
“Mesazhi është se vendet e rajonit janë të brengosur dhe se kjo luftë nuk do të prekte vetëm Irakun, por mbarë rajonin. Si e tillë, u takon vendeve të rajonit të përqiqen të gjejnë shtegdaljen diplomatike dhe shpersojë se të paktën do të kemi diskutime të mira lidhur me këte “, tha zyrtari joradenz.
Ministri i jashtëm Saudit, princi Saud al-Faisal ka shfaqur shpresën se do të arrihet “qëndrim i përbashkët me qëllim të parandalimit të luftës në Irak”.
XS
SM
MD
LG