Ndërlidhjet

XHEDA


Arabia Saudite ka propozuar dhënien e amnestisë anëtarëve të regjimit të presidentit irakian Saddam Hussein me kusht që ata të kenë bashkëpunuar me inspektorët e Kombeve të Bashkuara për çarmatimin, si rrugë për shmangien e luftës në Irak.
Minsitri i jashtëm Saudit citohet të ketë thënë se iniciativa do të diskutohet zyrtarisht nga pesë anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit gjatë takimit të tyre nga mesi i shkurtit.
Sauditët shpresojnë se një ofertë amnistie do të izolonte Saddamin, inkurajonte përmbysjen e tij dhe me këte do të shmangej lufta.
XS
SM
MD
LG