Ndërlidhjet

NAXHAF


Trupat amerikane dhe forcat irakene kanë zhvilluar luftime gjatë ditës në qytetin Naxhaf si dhe rreth qytetit Nasirija në jug të vendit.
Gjenerali amerikan Vinsent Brooks lidhur me ecurinë e luftimeve ka deklaruar:
"Divizioni i pestë amerikan, që është pjesë e trupave tokësore, ka mundur paramiltarët irakenë në sulmet e tyre në Naxhaf dhe vazhdon të ruajë gjendjen e mirë për operacionet e ardhshme."
Ndërsa forcat kurde në veri të vendit i janë afruar Kirkukut. Njëherësh trupat amerikane kanë dërguar më shumë paisje ushtarake në zonat e kontrolluara nga kurdët.
Ministri iraken i Informimit ka thënë se nga bombardimet amerikano-britanike gjatë 24 orëve të fundit janë vrarë 75 civilë dhe janë plagosur 290 të tjerë.
Këto informacione nuk mund të verifikohen nga burime të pavaruara.
XS
SM
MD
LG