Ndërlidhjet

LONDËR


Amnesty International, organizata ndërkombëtare që merret me mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ka kërkuar nga qeveria irakene të dënojë sulmet kundër forcave të koalicionit të kryera nga persona të vëshur si civilë.
Taktika që ushtarët të fshihen nën paraqitjen e civilëve është shkelje e ligjit humanitar ndërkombëtar. Amnesty International ka kërkuar dhe një hetim të pavarur të vrasjes së 7 civilëve irakenë në një pikë kontrolli.
XS
SM
MD
LG