Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata e Hagës ka ngritur akt-padinë kundër Jovica Stanishiq, ish shefi i shërbimit sekret serb dhe zëvendësit të tij Franko Simatoviç, me akuzat për vrasje dhe dëbime të kroatëve dhe boshnjakëve gjatë luftërave të viteve 1991 – 1995. Kjo është bërë e ditur nga burimet zyrtare të Gjykatës së Hagës.
Të dy personat, të cilët tashmë janë nën arrest në Beograd, kanë qenë bashkëpunëtorë të Millosheviqit. Transferimi i tyre në Hagë do t ëbëhet së shpejti.
XS
SM
MD
LG