Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara ka nënvizuar se shpreson që Këshilli i Sigurimit do miratojë projekt-rezolutën, e cila lejon heqjen e sanksioneve ndaj Irakut lidhur me të ardhurat nga nafta. Njëherësh projekt-rezoluta i lejon Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe të drejtojnë Irakun për së paku një vit.
Projekt-rezoluta, e cila është paraqitur nga Uashingtoni, Londra dhe Madridi, nuk parasheh asnjë rol për inspektorët e armëve të Kombeve të Bashkuara.
Ndërkaq Rusia dhe Franca, vende me të drejtë vetoje në Këshillin e Sigurimit, kërkojnë më së pari që Iraku të shpallet vend pa armë të shkatërrimit në masë.
XS
SM
MD
LG