Ndërlidhjet

UASHINGTON


Në një studim të ri të Bankës Botërore që ka marrë në shqyrtim 52 konflikte midis viteve 1960-1999 thuhet se faktorët ekonomikë-e jo urrejtjet e vjetra etnike apo fetare-duhet fajsuar për shumicën e luftërave civile.
Raporti i publikuar në Uashington i bënë thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të bëjë më shumë për parandalimin e luftërave civile, të cilat i fajson gjithashtu për fenomene të tilla sikurse zgjerimi i SIDA-s, terrorizmi dhe trafiku i drogës.
XS
SM
MD
LG