Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush synon të avancojë procesin paqësor në Lindje të Mesme edhe me një takim që do të ketë me kryeministrin palestinez, Mahmoud Abbas nga fundi i këtij muaji në Uashington.
''Presidenti Bush do të përshëndesë kryeministrin Abbas në Uashington për një takim dhe një drekë pune në 25 korrik që do të jetë takimi i parë i presidentit me kryeministrin në Uashington.
Presidenti mbetet pran vizionit të tij për dy shtete, Izraelit dhe Palestinës, që do të egzistojnë parnë njëri-tjetrit në paqë dhe siguri dhe pretë të diskutojë me kryeministrin Abbas rrugët në drejtim të realizimit të këtij vizioni '', ka deklaruar zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, McClelan.
Në Bruksel, Komisioni Evropian njoftoi se do ti japë Autoritetit palestinezë 100 milin euro në kuadrin e përpjekjeve të Bashkimit Evropian për të ndihmuar procesin paqësor në Lindje të Mesme.
XS
SM
MD
LG