Ndërlidhjet

UASHINGTON


Drejtori i sigurisë vendore të Shteteve të Bashkuara, Tom Ridge tha në Uashington se Al Kaida është akoma aktive dhe akoma e etëshme të sulmojë interesat amerikane si brenda ashtu edhe jashtë.
“Ka mijëra e mijëra njerëz të shpërndarë në afro 40 a 50 vende anembanë botës, të cilët i konsiderojnë Shtetet e Bashklura cak të tyre primar”, tha Drejtori i sigurisë vendore, Tom Ridge.
Madje edhe nëse lideri i al Kaidës, Osama bin Laden kapet ose vritet do të ketë të tjerë që do të dalin të udhëheqin organizatat e tilla terroriste, tha Ridge.
Ai theksoi më tej se kërcënimet shtruan nevojën për departamentin e ri të Shteteve të Bashkuara që do të kujdeset për sigurinë vendore.
XS
SM
MD
LG