Ndërlidhjet

Beograd: Policia ndaloi tubimin pro BE-së


Policia e Serbisë ka ndaluar një tubim të studentëve, i cili kishte për qëllim të tregojë vullnetin e mirë ndaj Bashkimit Evropian.

Agjencia AFP njoftoi se policia nuk i lejoi studentët e universitetit që të tubohen para ambasadës së Sllovenisë në Beograd, vendit kryesues të BE-së.

Megjithate, policia e lejoi udhëheqësin e studentëve Simon Simonoviq që t'i afrohet ambasadës sllovene dhe ambasadorit Miroslav Luci t'i japë një panel qelqi për të zëvendësuar dritaren, e cila u thye gjatë protestave të javës së kaluar kundër pavarësisë së Kosovës.

"Ne dëshirojmë t'ia japim këtë dhuratë ambasadorit slloven për të treguar se kjo nuk është fytyra e vërtetë e Serbisë", tha Simonoviq.
XS
SM
MD
LG