Ndërlidhjet

Maqedonia në qershor mban zgjedhjet e parakohshme


Pas një debati maraton deputetët e Kuvendit të Maqedonisë në orët e hershme të mëngjesit miratuan vendimin për shpërndarjen e institucionit ligjdhënës dhe shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme që do të mbahen më 8 qershor.

Kundër zgjedhjeve të parakohshme ishin vetëm LSDM-ja e opozitës dhe partitë e vogla, me arsyetimin se vendi ka prioritete më të mëdha se mbajtja e zgjedhjeve.

Debati për shpërndarjen e parlamentit gjatë dy ditëve u karakterizua me akuza të ashpra midis partive në pushtet dhe atyre në opozitë
XS
SM
MD
LG