Ndërlidhjet

Papa viziton Sinagogën në New York


Papa Benedikti i XVI është bërë lideri i parë i Kishës Katolike Romane që viziton një vend faljesh të hebrenjëve në Shtetet e Bashkuara. Benedikti XVI qëndroi në Sinagogën e Neë Jorkut dhe u mirëprit nga rabati Arthur Schneier, një hebrej i Austrisë i cili humbi shumë anëtarë të familjes nga nazistët në Luftën e Dytë Botërore. Vizita besohet të jetë e treta që një Papë shkon në Sinagogë. Më 1986 ka qenë Papa John Pali që vizitoi sinagogën e Romës ndërkaq më 2005 Benedikti i XVI vizitoi një në Gjermani.
XS
SM
MD
LG