Ndërlidhjet

Franca thotë se duhen bisedime me talebanët


Ministri i Jashtëm i Francës tha se qeveria pro amerikane në Afganistan, një ditë do të duhet të zhvillojë bisedime me kryengritësit e ish regjimit taleban.

Bernard Kouchner tha se i takon presidentit të Afganistanit Hamid Karzai që të vendos, por "këto bisedime nuk mund të zhvillohen tani, për shkak të gjendjes aktuale të sigurisë".

Ai vlerësoi se paraqet "rrezik të madh" fakti se forcat e Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s duke u përpjekur të stabilizojnë vendin do të duken para afganëve si okupuesë.

XS
SM
MD
LG