Ndërlidhjet

Berlini i shqetësuar për zgjedhjet në Maqedoni


Qeveria e Gjermanisë ka shshprehur shqetësim serioz rreth parregullësive të raportuara në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Maqedoni.

"Këto incidente minojnë besimin e popullatës në procesin demokratik. I kemi pritur me shqetësim të madh informacionet për parregullësi dhe sulme të dhunshme", tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Andreas Peschke.

Ai tha se Berlini pret që në qendrat ku do të ketë përsëritje të votimit, "zgjedhjet të jenë të lira dhe në përputhje me standardet ndërkombëtare".


XS
SM
MD
LG