Ndërlidhjet

Londër: Krahu ushtarak i Hezbollahut në listën e terroristëve


Qeveria britanike njoftoi sot se krahun ushtarak të lëvizjes shiite libaneze, Hezbollah, e ka përfshi në listën e organizatave terroriste, me arsyetimin se e mbështet terorizmin në Irak dhe në territoret palestineze.

Duke i shpjeguar këtë masë, ministri Tony McNulty, tha në kumtesë se "kjo nënkupton se do të ketë akuzë penale për ata që i takojnë, që e financojnë dhe e mbështesin" krahun ushtarak të Hezbollahut.

Kjo masë duhet të miratohet nga Parlanmenti britanik. Është thënë se puna politike e Hezbollahut në Britani nuk do të jetë e prekur nga kjo masë.
XS
SM
MD
LG