Ndërlidhjet

Medvedev: Gazpërçuesi të kalojë nëpër Rusi


Presidenti i Rusisë Dmitry Medvedev potencoi sot nevojën për ndërtimin e shpejtë dhe kalimin përmes Rusisë të gazpërçuesit nga Turkmenistani në tregjet evropiane.

Medvedev diskutoi për këtë çështje me presidentin e Turkmenistanit Gurbanguli Berdymukhamedov.

Në mënyrë që të reduktojë varësinë energjetike nga Rusia, Bashkimi Evropian po bën përpjekje për ndërtimin e një gazpërçuesi trans – Kaspik i cili nuk do të kalojë nëpër Rusi.
XS
SM
MD
LG