Ndërlidhjet

Krerët e G8-ës takohen me liderët afrikanë


Rritja e çmimeve të ushqimeve dhe naftës janë në krye të agjendës së takimit të shtatë vendeve më të industrializuara të botës plus Rusinë.

Gjatë ditës së parë udhëheqësit e G8-ës zhvilluan bisedime me përfaqësues të vendeve afrikane. Në takim merrte pjesë dhe presidenti i Bankës Botërore Robert Zoellick. Ai tha se nevojiten urgjentisht 10 miliardë dollarë për ushqime dhe ndihmë për bujqit në vendet e varfëra.

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Ban Ki Moon kërkoi nga G8-ta t'i japë përgjigjje "sfidave të ndërlidhura", siç janë rritja e çmimeve të ushqimeve, problemet zhvillimore dhe ndryshimet klimatike.
XS
SM
MD
LG