Ndërlidhjet

"The Elders" për të drejtën në ushqim


Dërgata për krizat globale e njohur si "The Elders" (Pleqtë) dhe e formuar nga Nelson Mendela, diskutoi rreth çmimeve të larta të ushqimit dhe të naftës dhe e cilësoi "fundamentale" të drejtën në ushqim.

Ish Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Kofi Annan tha se zgjidhja duhet të përfshijë ndihmat humanitare dhe hapat për përmirësimin afatgjatë të sigurimit të ushqimit.

Laureatë të Nobelit dhe aktivistë për të drejtat e njeriut, të organizuar nga Mandela, kanë dërguar misione paqeje në Lindjen e Mesme dhe janë deklaruar kundër dhunës politike në Zimbabve.
XS
SM
MD
LG