Ndërlidhjet

Irak: Partitë sunite rihyjnë në qeveri


Blloku i partive që përfaqësojnë arabët sunitë në Irak i është bashkuar qeverisë së al Malikit.

Qeveria irakiane drejtohet nga partitë shumicë të bllokut shiitë, derisa partitë e grupimit sunitë ishin larguar nga qeveria gushtin e kaluar.

Ky hap vlerësohet si pikë kthese në procesin e pajtimit kombëtar. Partitë e bllokut të partive sunite e quajtën rihyrjen në qeveri dhe emërimin e kandidatëve të tyre për poste ministrore si "hap real drejt reformës politike".
XS
SM
MD
LG