Ndërlidhjet

Beograd: Kuvendi i Serbisë shtyn debatin për Marrëveshjen me BE-në


Kuvendi i Serbisë e ka shtyrë për dy javë debatin lidhur me Marrëveshjen për Stabilizim Asocim me Bashkimin Evropian, për shkak të obstruksioneve nga nacionalistët e linjës së fortë të opozitës.

Kryetarja e Kuvendit, Sllavica Gjukiq Dejanoviq, e kërkoi këtë shtyrje duke shpresuar se koalicioni qeveritar, i mbështetur nga perëndimi dhe opozita, do të zhvillojnë njegociata për të dalë nga kjo situatë.

Ratifikimi i Marrëveshjes për stabilizim – asocim për Serbinë paraqet domosdoshmëri për afrim me Bashkimin Evropian, megjithqë Brukseli e ka kushtëzuar miratimin e saj me bashkëpunimin e plotë të Serbisë me Tribunalin e Hagës për Krime të Luftës.
XS
SM
MD
LG