Ndërlidhjet

Bilt mohon marrëveshjen Holbruk - Karaxhiq


Ministri i Jashtëm i Suedisë, Karl Bilt, ka hedhur posht pohimet për ekzistimin e marrëveshjes që Radovan Karaxhiqit t'i mundësohet shmangja e gjykimit për krimet e luftës nëse ai do të tërhiqej nga jeta publike.

"Një marrëveshje e tillë nuk ka ekzistuar kurrë", ka deklaruar Bilt për radion suedeze.

"Holbruk dhe unë gjatë viteve të 90-ta kemi bërë përpjekje të mëdha për të detyruar NATO-n që të arrestoj Karaxhiqin. Këto përpjekje kanë dështuar, por ky është një rrëfim tjetër", ka thënë ish emisari për Ballkanin Karl Bilt.
XS
SM
MD
LG