Ndërlidhjet

UNICEF: Fëmijët viktima të rritjes ekonomike


Në raportin më të ri, UNICEF paralajmëroi rreth rrezikut për zgjerimin e hendekut ndërmjet të pasurëve dhe të varfërve në ekonomitë në rritje të Azisë dhe tha se nga kjo po pësojnë nënat dhe fëmijët.

Në raport u vlerësua se rreth 40 përqind e fëmijëve të cilëve kanë vdekur para moshës pesë vjeç në 2006-ën ishin nga rajoni i Azi Paqësorit.

Mungesa e ushqimit e shoqëruar nga sëmundjet ishin arsyet kryesore të vdekjeve.
XS
SM
MD
LG