Ndërlidhjet

Marok: Dënohen 32 rekrutues të militantëve


Një gjykatë antiterroriste në Marok ka çuar në burg 32 persona për të vuajtur dënimin në mes dy dhe 12 vjet për shkak së kanë rekrutuar vullnetarë për të luftuar në Irak.

Media e vendit tha se të paditurit kryesor Omar Sehami i janë dhënë 12 vjet burg dhe njërit nga zëvendësit të tij 10 vjet nga një gjykatë në Sale afër Rabati.

30 të tjerët kanë marrë dënime nga 2 deri në 8 vjet burg.

Prokuroria tha se të paditurit qëndronin pas një rrjeti të regjistrimit të luftëtarëve marokienë për Irakun dhe kanë qëndruar ilegalisht në Algjeri.
XS
SM
MD
LG