Ndërlidhjet

22 mijë marinca amerikanë braktisin Irakun


Iraku është mjaft stabil dhe prej andej mund të tërhiqen rreth 22 mijë marinca amerikanë, ka deklaruar komandanti i forcave detare të SHBA-ve Xhejms Konvej.

"Tash është koha që marincat të tërhiqen në tërësi nga Iraku", ka thënë gjenerali Konvej.

Ai me këtë rast ka vënë në pah se do të dëshironte që 20 mijë marinca të vendosen në jug të Afganistanit ku talibanët e rrjetit terrorist Al Kaida "kanë rrethim të sigurtë në të cilin lulëzon tregëtia me narkotikë".
XS
SM
MD
LG