Ndërlidhjet

Disa dëmtime klimatike janë të pakthyeshme


Shumë efekte të dëmshme të ndryshimeve klimatike tashmë janë të pakthyeshme, thuhet në zbulimet që ka bërë një ekip shkencëtarësh ndërkombëtarë.

Autorja kryesore e raportit, Susan Soloman, paralajmëroi se edhe po të ndaleshin emisionet e dioksid karbonit, temperaturat në mbarë globin do të mbeten të larta të paktën deri në vitin 3000.

Zbulimet u bënë publike në kohën kur presidenti amerikan Barack Obama urdhëroi të bëhen rishikimet që do të mund të çonin në efikasitet më të madh të karburanteve dhe pastërtinë e ajrit, duke thënë se e ardhmja e Tokës varet nga ndalja e ndotjes së ajrit.
XS
SM
MD
LG