Ndërlidhjet

Riafirmohet mbështetja për projektin Nabuko


Vendet e përfshira në projektin Nabuko e riafirmuan përkushtimin e tyre për të ndërtuar një gazsjellës të ri për të sjellë gazin natyror në Evropë.

Në takimin në Budapest, pjesëmarrësit thanë se do t'i shtyjnë përpara përpjekjet për t'i "krijuar kushtet e nevojshme politike, legale, ekonomike dhe finansiare për realizimin e suksesshëm të projektit të gazsjellësit Nabuko".

Gazsjellësi me gjatësi 3.300 km do të mund të sjellë gazin nga Deti Kaspik përmes Turqisë në vendet e BE-së, duke anashkaluar Rusinë.
Por, Nabuko përballet me vështirësi financiare, dhe me faktin se ende nuk dihet se nga do të merret gazi.
XS
SM
MD
LG