Ndërlidhjet

Turqia heton Izraelin për ofenzivën në Gaza


Zyra e kryeprokurorit në Ankara tha se ka nisur një hetime për të parë nëse ofenziva ushtarake izraelite në Rripin e Gazës mund të klasifikohet si "gjenocid, torturë dhe krim kundër njerëzimit".

Zyra tha se hetimet janë hapur pasi një organizatë islamike për të drejtat e njeriut ka parashtruar ankesë kundër udhëheqësve të Izraelit, përfshirë presidentin, kryeministrin dhe ministrin e jashtëm.

Ligjet e Turqisë lejojnë gjykim të personave të akuzuar për gjenocid dhe krime të tjera kundër njerëzimit të kryera në vendet tjera.
XS
SM
MD
LG