Ndërlidhjet

Referendum për presidencë të përjetshme

  • RFE /RL

President Ilham Aliyev me bashkëshorten Mehriban në qendrën e votimeve
Në Azerbejxhan, vendin e pasur me naftë, është mbajtur një referendum kundërthënës, për të hequr kufizimin e mandateve presidenciale. Presidenti aktual Ilham Aliyev tani ka mundësinë që të udhëheqë me këtë vend përjetësisht.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka raportuar se nga 54 për qind e votave të numëruara, 99.2 për qind e tyre kanë votuar në favor të këtyre ndryshimeve.

Nga vitit 2003 e deri më 2007, prodhimi në këtë vend është rritur nga 20 për qind në vit, duke e shndërruar ekonominë e këtij vendi në një nga ekonomitë më së shpejti të zhvilluara në botë.

Në referendumin e mbajtur, banorët e Azerbejxhanit janë pyetur nëse njeriut që ka udhëhequr me këtë hov ekonomik duhet t’i jipet e drehta për të udhëhequr me mandate të pakufizuar. Dhe për shumë banorë të këtij vendi, përgjigja ishte një “po” vendimtare.XS
SM
MD
LG