Ndërlidhjet

Iran: Lufta për të drejtat e njeriut

  • RFE /RL

Mbështetëse e opozitës. Iran, 8 dhjetor 2009.
Ndryshimet teknologjike në Iran nuk i ka bërë Twitter-i apo rrjetet tjera shoqërore, por kamera e telefonave celularë. Lëvizja e gjelbër opozitare në Iran vazhdon postimin filmimeve nga protestat në Youtube dhe shumë ueb-faqe të tjera. Në vijim mund të shihni pesë video të kësaj jave, të cilat tregojnë se “lëvizja opozitare është ende shumë e gjallë”.

* * * * * * * * *

1. Studente femra nga një shkollë e mesme në Teheran shprehin mbështetjen e tyre për protestat e studentëve.
2. Studentët e Universitetit Amir Kabir në Teheran.
3. Forcat Basij rrahin protestuesit.
4. Protestuesit, rreth Universitetit të Teheranit, brohorisin “Vdekje për Khamenein”
5. Në një tjetër protestë në Teheran, njerëzit rrethojnë dhe falënderojnë vajzën e ish-presidentit Akbar Hashemi Rafsanjani, i cili ka kritikuar zgjedhjet e qershorit.

XS
SM
MD
LG